top of page

de accesoires van Moak

Stijlvolle accessoires die goed op elkaar zijn afgestemd

Stijlvolle mooie design accessoires ontworpen met het logo van de architect Bob Noorda. Een uitgebalanceerde lijn van producten die aan de ene kant discreet zijn, maar toch anders en bijzonder. Ieder product past in de Moak stijl, en is van de allerbeste kwaliteit.

Caffè Moak, koffie, espresso

klik op de afbeelding voor een vergroting

Een beetje Nederlands

Sandro Spadola, directeur van Moak koffie,  en Bob Noorda (rechts) bij de lancering van het nieuwe logo

Moak, koffie, Sandro Spadola, Bob Noorda, Moak logo

In 2009 werd Bob Noorda aangesteld om het merk te restylen. Bob Noorda (Amsterdam, 15 juli 1927 - Milaan, 11 januari 2010) was een Nederlands grafisch ontwerper die het grootste deel van zijn leven in Italië woonde en werkte. Hij studeerde eind jaren veertig aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs (tegenwoordig Gerrit Rietveld Academie). In 1950 haalde hij zijn diploma. Hij werkte enige tijd in Amsterdam als freelancer en trok in 1954 naar Noord-Italië. Als grafisch ontwerper van reclamecampagnes voor onder meer Pirelli, La Rinascente en Olivetti verwierf hij snel bekendheid. In 1964 was hij verantwoordelijk voor de grafische aankleding van de metro van Milaan. Het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl die hij voor Moak ontwikkelde, onderstreept het verspreiden van de ware cultus van échte espressokoffie over de hele wereld.

 

 

Moak identiteit  - het project

winkel, webshop, webwinkel Whittington winkel, theewinkel

webshop

Bob Noorda heeft zichzelf overtroffen. In zijn persoonlijke strijd met de letter "M" was hij in staat om de relatie tussen inhoud en verpakking zo ongewoon interpreteren. Een "M" als een geur, de geur van koffie, komt voort uit het merk Moak. Het nieuwe concept werd gepresenteerd 22 november 2008 in het theater van Ragusa Donnafugata. Het nieuwe merk zal,  veertig jaar na de geboorte van Moak,  de identiteit Moak zijn om over de hele wereld de koffie te karakteriseren. De "M" in Arabisch, zoals in de naam Moak. Moak betekent in het Arabisch Modica. Dat is de link naar de oorsprong van de natuurwaarde van het bedrijf, in een moderne verpakking. De koffie is niet alleen een smaak, maar staat ook voor de geur ", zei de goeroe van de wereldwijde communicatie. Eenentachtig jaar, groot gevoel dell'autoironia, Nederlands.Wat moet een merk communiceren? "Het begint bij de analyse. De koffie is niet alleen een smaak, maar vooral ook een geur. Vandaar het idee van de "M" van Moak een expressie te geven van een wolk van aroma. Moak, Sicilië en koffie hebben Arabische roots, vandaar een logo met een Arabische uitstraling. Het logo, het merk, het logo van een bedrijf is niet alleen een afbeelding. Het is een 'identiteit. Het merk moet eenvoudig zijn, reproduceerbaar, door een kind, onthouden en op elkaar afgestemd. " Bob Noorda heeft in Milaan een eredoctoraat. En terecht. Hij ontwierp de grafische afbeelding van Agip, de Italiaanse Commercial Bank, Dreher, Richard Ginori, Total, Ermenegildo Zegna en Mitsubishi. Hij ontwierp voor een grote uitgeverij en ontwierp voor Feltrinelli de Italiaanse Touring Club. Hij ontwierp de logo's van steden als Milaan, New York en Sao Paulo. Bob Noorda is nu de vader van het nieuwe merk Moak.

bottom of page